Healthy Monday: 5 tips om het sporten aantrekkelijker te maken voor jezelf.

Is het je gelukt om het sporten weer op te pakken? Dan is de volgende stap om het dit keer langer dan een week vol te houden. :P
Lees hier 5 tips die je daarbij kunnen helpen.
1. Kies voor een mooie sport outfit

Kies sportkleding met als "bijwerking" dat je niet kan wachten totdat je ze weer aan mag. Zorg er vervolgens voor dat ze weer schoon en droog zijn wanneer je ze weer nodig hebt. Er is niets zo vermoeiend (en demotiverend) als het zoeken naar een oud kloffie achterin de kast om te gaan sporten. Leg je sportkleding een avond van tevoren klaar om gedoe in de ochtend te voorkomen. En hoe mooier dat plaatje eruit ziet, des te leuker is het om ze de volgende dag aan te mogen.. ;)


2. Spreek af met een sportmaatje

Maak een afspraak om samen te gaan sporten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren. Doe je aan groepslessen? Elke keer dezelfde gezichten zien, (vriendschappen sluiten) en weten dat zij jou verwachten heeft hetzelfde effect.
Wat ook helpt, is om voor jezelf je vaste dagen en de tijd vast te stellen. Plan niks anders op die dag en tijd; je hebt dan immers een afspraak met jezelf. Lukt het niet om elke week op dezelfde dag en tijd te gaan door bijvoorbeeld onregelmatige werktijden? Plan dan aan het begin van elke week je sport tijden in.


3. Kies sport wat je leuk vind.

De vorige Healthy Monday post ging specifiek over de sportschool. Maar laat dit je niet beperken in je keuze mbt sportbeoefening. Als je fitness leuk vind, Go for It! Zo niet, zoek dan iets wat je wèl leuk vind. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen, fietsen, hardlopen, maar ook dansen. Be Creative! Door iets te doen waar je echt plezier in hebt, hou je het langer vol.

4. Stel kleine, haalbare doelen voor jezelf.

Door kleine doelen te stellen, bereik je ze sneller en dit motiveert je om door te gaan. Heb je een groot doel? Splits deze dan op in sub-doelen waar je aan kunt werken. Door deze kleine doelen te behalen, kom je dan steeds dichter bij het behalen van je grote doelstelling.
Kost het toch nog wat moeite? Verleg de focus van je doel dan van resultaat gerichte doelen naar proces gerichte doelen. Je doel is dan bijvoorbeeld niet meer "5kg afvallen", maar "3x per week een uur sporten".


5. Maak een Vision Board

Maak je doelen zichtbaar voor jezelf. Dit helpt je motivatie op pijl te houden. Bedenk wat de voordelen voor jou zijn als jij je doel behaalt. Kijk of je daaraan gerelateerde plaatjes en quotes kunt vinden, die je kunt gebruiken voor je Vision Board. Hang deze op een zichtbare plek.


That's it, loves..
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Welke tip heeft jou het meest geïnspireerd? Heb je zelf nog tips? Please share them with us..
XO, Mih

Reacties

Populaire posts